vigor 0 Report post Posted September 19, 2015 Mozecie napisac co to sa za ryby złowione na morzu w Irlandii. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Alexspin 2219 Report post Posted September 19, 2015 (edited) Te ciemne wyglądają mi na liny Z tymi srebrnymi nie udało mi się dogadać, ja w Gaeilge ani w ząb, a one nicht sprechen po polsku. Ps Po głębszym zastanowieniu stawiałbym na ciosę, ale głowy nie dam. Edited September 19, 2015 by Alexspin 0 Share this post Link to post Share on other sites
wind 2242 Report post Posted September 20, 2015 Aleks, po kolorze może i podobne do linków, ale popatrz na pletwe grzbietowa, kształt korpusu no i fakt, że zostały złowione u morskich brzegów Irlandii. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Alexspin 2219 Report post Posted September 20, 2015 Masz rację, nie dostrzegłem tej płetwy... Dobrze, że "nie dałem głowy"... 0 Share this post Link to post Share on other sites
grzybek 441 Report post Posted September 22, 2015 Na moje to wargacze (te ciemne) i rdzawce ale ichtiologiem nie jestem. Łowiłem takie w Norwegii. 0 Share this post Link to post Share on other sites
okno 283 Report post Posted April 24, 2017 Witam Ciekawe kto wie co to za rybka ?, łowiliście takie. Podpowiem że takie łowi się w Norwegi. Pozdrawiam Jan 0 Share this post Link to post Share on other sites
Ozet 1509 Report post Posted April 24, 2017 (edited) Janie, gdybyś ufundował jakąś cenną nagrodę, odpowiedział bym że to mały Karmazyn. Bez nagrody nie biorę udziału w tej zabawie. Niestety, takich ryb nigdy nie łowiłem i pewnie łowił nie będę, gdyż jak kiedyś już pisałem jestem klasycznym "szczurem lądowym" (wędkarzem szuwarowo - bagiennym). Edited April 24, 2017 by Ozet 0 Share this post Link to post Share on other sites
Alexspin 2219 Report post Posted April 25, 2017 Według mojej encyklopedycznej wiedzy na pewno karmazyn. Nie łowiłem i nie będę miał okazji, nie stać mnie na wyprawy do Norwegii... 0 Share this post Link to post Share on other sites
okno 283 Report post Posted April 25, 2017 Tak jest koledzy to jest mały karmazyn. Chciałem złowić większe okazy ale czepiały się tylko 30 cm. 0 Share this post Link to post Share on other sites