Skocz do zawartości

Ryba w sosie śmietanowym z borowikami


Paszczak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sposób podsunął mi znajomy szef kuchni. Wykorzystałem go podczas romantycznej kolacji z moją dziewoją, po prostu urywa łeb...

Składniki:

Filet z ryby, pokrojony na małe porcje. W moim przypadku była to troć, ale myślę że można tak przyrządzić dowolną rybę słodkowodną.

Borowiki - 250 g

Cebula - jedna duża

Śmietana 30 lub 36%

Masło

Sól

Pieprz

Cebulę kroimy i smażymy na maśle razem z borowikami aż zmięknie. Dolewamy śmietany i czekamy chwilę aż się zagotuje. Natarte wcześniej solą i pieprzem kawałki fileta wkładamy do śmietany skórą do dołu. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Po około 15-20 minutach śmietana powinna zgęstnieć i danie gotowe.

Znakomitym uzupełnieniem obiadu będą gotowane warzywa: brokuł, kalafior i marchewka. Do tego oczywiście ziemniaczki.

Polecam i życzę smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 lat później...

zajebisty przepis ale początek tak powinien wyglądać : D

Jak jesteś twardy idź w jesieni do lasu ... nazbieraj borowików , później jak mnie kochasz to jedź na Nowy rok na trocie a później coś stwórz :D no ale że trocie nie biorą na zawołanie to trzeba trochę posiedzieć :cheers:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...