Jump to content
m4ko

Problem z zacięciem - Grunt

Recommended Posts

 

Witam. Byłem dzisiaj na rybach. Niedawno zacząłem łowić na grunt tzn. rurka antyspląntaniowa, koszyczek 20g, przypon na żyłce 0.16 a żyłka główna 0.26, haczyk w miarę mały z włosem (nie pamiętam rozmiaru) i na włosie pellet 12mm wanillia lub czosnek. Aż do dzisiaj nie miałem brań. Tego wypadu trafiły się 4 całkiem fajne odjazdy. Łowię z sygnalizatorem elektronicznym i mechanicznym. Za każdym razem po zacięciu nie było ryby. Co robię źle? Dzięki za pomoc. 

Pozdrawiam 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tak ogólnego opisu trudno cokolwiek wywnioskować. Wrzuć zdjęcie tego "hakowłosa" :)  może coś wyjdzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, ryukon1975 napisał:

Wrzuć zdjęcie tego "hakowłosa"

najlepiej razem z założoną przynętą. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

IMG_20200806_193325.thumb.jpg.4019fd201ba95d64827507b2328e8832.jpgC

Coś takiego. Czytałem trochę i to może być wina za krótkiego włosa. Na zdjęciu jest już poprawiony ale przynętę założyłem tak jak była wcześniej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moim zdaniem przynęta jest zdecydowanie za duża do haczyka. Proponowałbym do takiego haka pellet 8mm albo nawet 6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bardzo dziękuję

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×