Takez Napisano 23 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Witam Wędkuję przeważnie z łódki/pontonu na jeziorze. Woda stojąca. Długość wędki jaka by mi odpowiadała wynosi 2.40, a cw myślę 10-30 bądz 10-25. Wędkuje na obrotówki 5-20 gram, gumy długosci max 8cm. Szczupaki na które poluje przeważnie mają wymiar 1kg-2,5kg. Jaką wędkę oraz kołowrotek polecacie do połowu tego oto drapieżnika?Kwotę którą planuje wydać wynosi 300 zł, tak więc myślę ze 150zł wędka oraz 150zł kołowrotek. Proszę o poradęPołamania kija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bettas Napisano 30 Maja 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Każdy będzie ci doradzałto co sam ma. Ja powiem tak – jak brałem pierwszy poważniejszy zestaw to przeszedłęm siędo „Sezonu” u siebie w Olsztynie, pogadałem ze sprzedawcą o modelach które rozważałem, pomacałem, przymierzyłem się jak dane wędzisko plus kołowrotek leżą mi w łapie i wybrałem co trzeba. Więc na samą teorię się nie zdawaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi