Guest Piter Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Dziś przeglądając oferty zezwoleń na pobliskim jeziorze znalazłem zezwolenie na połów kuszą.Czy mógłby mi ktoś opowiedzieć o tej metodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 A co chcesz wiedzieć? Kupujesz licencje, nurkujesz i nadziewasz na harpunik rybki. Obowiązuje Cie ten sam regulamin co innych czyli wędkarzy. Z tym, że nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś, kiedy ja nurkowałem, obowiązywała niepisana zasada, że mocno zranioną przez kuszę rybę trzeba obowiązkowo znależć i dobić. Moim zdaniem nurkowanie jest ciekawe, obserwacja ryb w naturalnym środowisku jeszcze bardziej. Natomiast strzelanie do ryb, to świadoma decyzja - trofeum/trup, czy pudło. Nie da się wypuścić ryby po trafieniu kuszą, bo nie przeżyje. I to moim zdaniem dyskwalifikuje tą metodę jako sport, czy relaks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 (edited) Tu to raczej forum wędkarskie dla łowiących wędkami. Edited February 14, 2015 by okno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts