Jasiek Vogel Napisano 4 Czerwca 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2024 Witam. Poleci ktoś jakąś wędkę pod bolenia ? Budżet 300-350 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1 Napisano 16 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2025 Robinson sashima pike 2,70 7-32g Warunki:rzeka Wisła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz70 Napisano 17 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2025 To zależy na co będziesz te bolenie łowił.Ja łowię głównie na woblerki i przy takim łowieniu wędka wg mnie powinna spełniać poniższe parametry.Powinna być dość długa co wpływa na komfort operowania ale też co ważne na długość rzutów co przy płochliwości boleni jest szalenie istotne.Powinna nie być zbyt sztywna aby dobrze ładowała się przy lekkich z reguły woblerkach oraz dobrze zamortyzowała pierwsze uderzenie mocno atakującej ryby.Nie powinna być też przesadnie mocna tzn. nie może być zbyt duży ćw.Miałem różne wędki ale często wyciągam swojego konger championa.Wędka ta ma 275cm, górne cw ok20 g.Jest czuła , dość sztywna a jednocześnie od razu przechodzi w pełną parabolę.Nie polecam tego kija bo to mega stary model tylko chciałem wskazać parametry które mi przy boleniowaniu woblerkowym najbardziej pasują. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi