TAAAAKIkaper___ Napisano 27 Lutego 2025 Zgłoszenie Napisano 27 Lutego 2025 Dobry wieczór, od paru dni mam 18 lat, w wakacje wciaglem się w wędkarstwo, na święta kupiłem sobie nową wędkę feederową z zamysłem połowu na methode. Wedka to mikado ultraviolet z cw do 50g raczej będę wykorzystywał podajniki ARC, kieruję do Państwa pytanie, jaką grubość żyłki nawinąć na kołowrotek którego szpula mieści 290m żyłki grubości 0.25 i 200m żyłki grubości 0.30, będę lowic najprawdopodobniej na maksymalnie średnie dystanse, ponieważ raczej podajnik 30g dalej nie poleci, co ważne będę łowił na pzw I komercjii, pozdrawiam (informacja taka że kołowrotek jest dosyć mały bo jego wielkośc to tylko 3000) (pytanie dotyczy jakiej firmy żyłkę wybrać, najlepiej konkretny model i jaka średnica, pytanie czy faktycznie tak gruba żyłka jest potrzebna na taką delikatną wędeczkę i czy opłaca nawijać się 300m żyłki czy lepiej użyć jakiegoś podkładu?)
niebel Napisano 2 Marca 2025 Zgłoszenie Napisano 2 Marca 2025 Podglądaj sobie np ten kanał: https://www.youtube.com/@AkademiaFeederWorld/featured Tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytani (to tak na początek). Możesz zerknąć na inne podobne Po dokładniejsze info jak wszystko na spokojnie przetrawisz zapraszamy na forum
Rekomendowane odpowiedzi