MystOwen Napisano 18 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2025 Witam forumowiczów Zwracam się do was z prośbą. Otóż, mam zamiar wymienić moją starą odległościówke i mam nadzieję, że doradzicie mi co kupić. Interesuje mnie kij o długości 4.2m , cw do 25g. Kij musi być lekki o akcji parabolicznej, by hol każdej ryby, jak w tytule, dawał maximum frajdy. Uwielbiam delikatne wędki. I do takiej wędki poszukuje również kołowrotka. Będę używał żyłki 0.14/0.16, max 0.18. Nie chciałbym wydać więcej niż 3000zł. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrZ Napisano 19 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2025 To jakiś żart ? Wydając tyle na wędkę to trzeba mieć jakieś doświadczenie i swoje preferencje co do wędki. Każdy ma inne wymagania i może być tak , że będą tobie polecali jakąś wędkę bo jest bardzo dobra a tobie okaże się , że nie będzie pasowała. Trzeba jeździć po sklepach sprawdzić samemu lub zamówić przez sklep co cię interesuje. Mając kwotę 3000zł nigdy bym nie kierował się poradami innych. To , że wędka droga nie znaczy , że dobra. Ja wydając taką kwotę , niestety wsiadam w pociąg lub samochód i jadę w Polskę aby samemu sprawdzić i " pomacać " wędkę która mnie interesuje. Ja mieszkam niedaleko Gdańska i sklepy nie oferują wędek czy kołowrotków które mnie interesują. Więc skazany jestem na wyjazd do W-wy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi