Kordian K Napisano 4 godziny temu Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dobry, może ktoś pomógłby z doborem zakupu nowej wędki. Dotychczas łowiłem jaxon genesis feeder pro 30-90g 3,60 kupiona dawno temu, ze względu na swoja akcje która wybaczała dużo błędów i fajnie amortyzowała odjazdy większych ryb, przy 12 kg karpiu lub 9 kg jesiotrze no niestety ale to trochę walka o życie, da sie wyholować ale wiadomo bez komfortu. Głownie jeżdżę na komercje cel -> w miarę komfortowe holowanie karpi 10-15 kg amurów i przyłowu większego jesiotra, zdaje sobie sprawę że sama wędka nie wyholuje takiej ryby ale na pewno pomoże. Dystans to tak głownie 15-30 m maks do 60m, budżet ok 500 zł+- W gre wchodzi jedynie feeder 3 skład ze względu na drgającą szczytówkę, przeszukałem troche internet i mam kilka upatrzonych, może ktoś je ma i sie wypowie czy warto, albo poleci jakąś lepsza alternatywę, czy warto brać w ogóle pod uwagę wędki dłuższe niż 3,60 skoro i tak nie łowie za często na dalekich dystansach? 1. Flagman Sherman Pro Feeder NG 3.90m / 120g 2. Daiwa N'ZON 2.0 Distance Feeder 3.96m / 120g 3. Shimano Aero X3 3.96m / 120g zastanawiałem sie też nad Nevis METHOD CARP FEEDER 360XH 50-140G lub może inny model. Zależy mi też na akcji Progresywna paraboliczna lub Półparaboliczna (seria Power). Z góry dzięki za poświęcony czas i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi