marian Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 witajcie. ile powinno być w dobrej zanęcie wędkarskiej biszkoptu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 W dobrej zanęcie jest już biszkopt i nie ma sensu go dodawać. Jesli chodzi o "ulepszanie" mieszanek z niższej półki to nie więcej jak do 10% na rzekę i do 20% na wody stojące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 Biszkopt dodaję wyłącznie do zanęt na zawody,i nie ma dla mnie znaczenia czy jest to rzeka czy jezioro. Decydujące znaczenie ma to,jaki gatunek ryb dominuje w łowisku i na co się nastawiam. Do zanęt płociowych dodaję 10% biszkoptu lub mielonych herbatników, na leszcza 20 czasem nawet 30%,biszkoptu lub pół na pół z mielonym piernikiem. W łowieniu indywidualnym tych składników nie stosuję wcale (czasem cukier puder).Moje zanęty są kaloryczne, wysokobiałkowe, bo o ile na zawodach muszę zwabić i wyłowić wszystko co się rusza, to w łowieniu indywidualnym, chodzi mi o nieco inny kaliber ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marian Posted April 23, 2013 Author Report Share Posted April 23, 2013 dzięki za odpowiedzi. a w takich gotowych kupnych zanętach w sklepach to ile powinno być takich dodatków, jak właśnie słodkie dodatki cukiernicze, wafle czy tym podobne? słyszałem, że w najtańszych zanętach producenci dodają poniżej 10% dodatków cukierniczych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ŁYSY0312 Posted April 24, 2013 Report Share Posted April 24, 2013 Skład tańszych zanęt jest całkowitą niewiadomą i bez przetestowania nad wodą tzn połowienia na samą zanętę i na zanętę z dodatkiem biszkoptu nie dowiesz się czy dodatek cukierniczy jest potrzebny. Kolejna sprawa - nie do wszystkich zanęt opłaca się dosypywać słodkich dodatków, i nie na wszystkich akwenach. Słodko lubi np. leszcz a np płotka już nie tak bardzo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
www.ImpulseFish.eu Posted May 13, 2013 Report Share Posted May 13, 2013 Ja też dodaję do 20% biszkoptu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now