Jump to content

Wybór batów wędkarskich

tyczka1
 Share

Recommended Posts

Witam Mam zamiar kupić trzy baty: bat karpiowy bat na ukleje i na leszcze oraz płotki jeden. Jaki ciężar wyrzutu powinny mieć oraz jaką długość. Jakie rybki można łowić nimi. Cena jaką chce przeznaczyć na te baty to 440zł. Zaznaczam że jeszcze nie łowiłem na bata.

Dzięki

Guest ŁYSY0312

Jak nie łowiłeś na bata, to najpierw kup jakiś uniwersalny i poucz się łowienia.

Łowienie uklejek i łowienie karpi to zupełnie różna bajka i nie warto pchać się w koszty i uczyć wielu metod na raz,

Ponadto moim zdaniem lepiej zainwestować pieniążki w jeden przyzwoity kijek niż kupować kilka słabej jakości.

Za taką kwotę popatrz sobie na bacik Mikado Tournament lub Ultraviolet.

Ale chodzi mi o to aby łowić trzema batami na trzy metody i na różne ryby. Człowiek uczy się na błędach i czy moge próbować uczyć się na łoienie trzema batami ma różne metody na zbiorniku zaporowym bo na jeden bat nie chce inwestować.

Dzięki

Guest ŁYSY0312

Jak kupisz w miarę mocny i sztywny to obskoczysz nim i płotki, leszcze czy karpie. Twój wybór. Tyle że ja w doborze batów nie pomogę bo nie wiem jakmiałbym się zmieścić w podanej kwocie.

Ponadto do łowienia, sprawnego łowienia uklejek przydało by się kilka uklejówek. Poczytaj, tematów o połowie uklejek jest sporo w sieci.