DawidGorzow Napisano 26 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 (edytowane) Jakie u was efekty? U mnie na Warcie siadają tej jesieni same do 60, bardzo słabo w tym roku, jak na razie jeden ładniejszy się trafił. Edytowane 26 Września 2014 przez DawidGorzow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Napisano 27 Września 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Nie umiem i nie lubię łowić tych ryb. Czasem wpadnie mi jako przyłów ale albo je wypuszczam albo oddaję chętnemu koledze. Zdaję sobie sprawę, że to b sportowa rybka ale nie nastawiam się na nią. Jak Ty je łowisz? Zdaje się, że spiningujesz woblerami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 27 Września 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 (edytowane) Tak głównie wobler, od maja to moja ulubiona ryba do jesieni. Łowie typowo na przelewach, czy w klatkach co jest trudniejsze. Cały czas się uczę łowić te bestie, bolki najłatwiej łowić w maju ale są to zazwyczaj nie wielkie sztuki.. wymiar trochę ponad wymiar wychudzone. W maju i czerwcu nie są płochliwe da się je blisko podejść, od lipca do jesieni jest już o wiele trudniej staja się ostrożne i płochliwe. Ale warto się za nimi oganiać bo są wypasione, najładniejsze są jesienne grubasy. Jak znajdę chwile to wklej kilka zdjęć rybek i woblerów. Edytowane 27 Września 2014 przez DawidGorzow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi