Skocz do zawartości

- Jaka łódka zanętowa i echosonda -

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jaką łódke zanętową i echosonde wybrać cena do 2500zł. za echosonde i 2500 za łódke. Czy echosondą bezprzewodową można podczepić sonar do wędki zarzucić wędkę i sondować łowisko.

Dzięki Wielkie

Napisano

Koniecznie 2,5 tys. za echo i 2,5 tys. za łódkę, czy poprostu 5 tys. za komplet ? Napisz jeszcze czego oczekujesz. 2 komory, czy 1 wystarczy ? Wyświetlacz ze stanem akumulatorów ? W jakich łowiskach będziesz łowił? Czy zależy Ci na bajerach typu podświetlanie z aparatury, zapasowy akumulator załączany w razie wyczerpania podstawowych w celu powrotu do brzegu itp ?

Napisano

Chciałbym mieć dwie komory w łódce wyświetlacz ze stanem akumulatorów. Będe łowił na wodach stojących wolno płynących. Podświetlenie żeby było i zapasowy akumulator. Lepiej kupić echosonde i łódke osobno. Wolałbym osobno bo łódką bym zanęcał a echosondą bym wzioł na łódke i bym sondował łowisko. Czy można sonar podczepić do wędki i sondować łowisko.

Dzięki

Napisano

A nie wolisz bezprzewodowej echosondy i sondować łódką ? Ja mam Fishfindera 918-wl (koszt ok. 800-1000zl.) i nie narzekam. Jak chcesz coś lepszego to Condor 260. Ale ja bym nie oszczędzał na łódce i wybrał opcję z Fishfinderem. Za 4 tys. kupisz już fajną łódeczkę i masz przyzwoity komplet. Jak bardzo Ci zależy na dwóch komorach to nie doradzę z własnego doświadczenia. Ja posiadam 1-komorową (mieści do 4kg zanęty) XJET XXL i jestem bardzo zadowolony. Za 3600zl. dostaniesz już z baterią litowo-jonową. Kupując łódkę zwróć uwagę czy w zestawie jest torba (jak nie to dodatkowe 100-200zl.), zapasowe akumulatory i ładowarka (też dodatkowe koszty). Ważną sprawą jest też serwis i oczywiście gwarancja. Dobrze jak producent gwarantuje bezpłatny coroczny przegląd i przesmarowanie mechanizmów w trakcie ważności gwarancji.