Gość Piter Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) York Toxic spinShimano Vengeance spiningKtóry lepszy na szczupaki (te większe)(jak się nie nadają to podaj jakiś w linku, taki do 120 zł) Edytowane 23 Lutego 2015 przez wind edycja linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Piter nie lepiej poczytać samemu po forach? Jaki by nie był do 120zł będzie praktycznie taki sam. Za 120 nie kupisz raczej dobrego kija, no chyba że okazje z 2 reki. czy kupisz Yorka czy najtańszego Schimaniaka będzie praktycznie to samo tylko inne naklejki będą zatopione w lakierze a może nawet nie. Dobierz długość i CW odpowiednie bo nie napisałeś z czego będziesz łowił i na co. 270cm i 10-40g masz kij na szczupaka WIĘKSZEGO. Edytowane 23 Lutego 2015 przez DawidGorzow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ja bym wybrał SHIMANO czytałem o serii VENGEANCE na forach i cieszy się dużym powodzeniem. Sprawdzony już model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piter Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Z brzegu, łowić będę na wobka i gumę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obywatel Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Jeżeli masz wybrać, któryś z tych dwóch to sugerowałbym shimano. Ta seria jest następcą serii hypreloop, która była naprawdę całkiem przyzwoita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ozet Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Piterek, nie ma się co zastanawiać. Kupuj Vengeanca. Są to mocne spinningi które niełatwo złamać, chyba że bardzo będziesz się starał. Wiem co piszę, bo na Vengeanca 270H, z cw.20-50g, wyjąłem sumy 15 i 12kg (Kiedyś o tym wspominałem na forum). Na szczupaka najlepszym wyborem dla Ciebie byłby spin 270, cw.10-30g. Jako że Shimano lubi zaniżać cw. swoich wędzisk, to w praktyce będzie to 10-40g, w porównaniu ze spinami innych firm. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Ozet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszkiewicZ Napisano 23 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Witam, Ja mam Shimano Vengeance 300 cw 14-40, przemierzam z nim plaże Zatoki Gdańskiej i inne. Doskonale pracuje przy większych przynętach - 10 do 30g. Większych nie używałem. Kijek " urodzony" do dalekich wyrzutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi