borman86 Napisano 14 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 14 Czerwca 2016 Witam, mam pytanie do kolegów wędkarzy. W tym roku zacząłem trochę łowić na metodę ale jak do tej pory niestety bez jakichś większych efektów.....Nie wiem zbytnio w czym tkwi problem, czy jest to po prostu brak wprawy i zbyt mała wiedza jak to na poczatku często bywa czy po prostu mam takiego pecha, że trafiam zawsze w miejsca gdzie ryba nie żeruje. Troche kombinuje z peletami, mieszam jeden z drugim, czasami jeszcze dodam odrobine prazonych zmielonych konopi albo melasy czy jakiegoś atraktora zapachowego (np.truskawka) tak samo z przynetami ale efekt jest zawsze podobny, od czasu do czasu coś dziubnie i do widzenia. Używam gotowego peletu juz nawilzonego z Trapera o smaku ochotki, pellets carp 2mm DYNAMITE, pelety z LORPIO 2mm method basic i red halibut 2mm. Sporadycznie nabijam samym peletem karpiowym ale z reguły mieszam je i dotaje odrobine konopi. Co o nich sądzicie, o takim mieszaniu? Co ewentualnie moglibyście doradzić, jakie pelety sprawdziły się u was? Druga sprawa to przynętą, jakie sprawdzaja się dobrze w tej metodzie? Używam często gotowych kulet z Trapera (tonace) typu: ochotka, truskawka, leszcz turbo, marcepan itp (czasami jakaś kukurydza smakowa). Są to wiadomo jedne z tańszych a co za tym idzie raczej gorszych jakościowo, może w tym tez tkwi problem....Na filmikach często widze, że wedkarze uzywaja do metody dummbellsów z drennana, lub kulek albo pelletów z takich lepszych firm. Będę wdzięczny za wszelka radę. Łowię na wodach PZW, na zbiornikach zaporowych na głebokosci między 2 a 4 metry. Jest tam raczej mało karpia, bardzo rzadko ktoś złapie a wiecej leszcza i jazia
Rekomendowane odpowiedzi