ToMa Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Witam:) Co myslicie o tej echosondzie na początek czy sie sprawdzi na pontonie ?? Echosonda Condor 242dc 83/200kHz. Odrazu podkresle ze cena ma tu duże znaczenie bo nie stać mnie na echo za 1500zł a ta jest za około 500zł Czekam na opinie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 nie mam pojęcia co to za sonda, ale tak na szybkiego to ma duży stożek przeszukiwania czyli do obserwacji dna się nie nadaje tym bardziej, że nie ma funkcji GRAYLINE. Ja bym nie brał Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMa Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 hmmm to moze odrazu podałbys jakąś ze swojego doświadczenia w tym przedziale cenowym??bo to by była moja 1 echo dlatego pytam zeby nie kupić bubla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 szczerze to nie mam pojecia co aktualnie jest na rynku, ale jak będę miał czas, a nikt wcześniej nie zaproponuje czegoś, to poszukam Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Witam Nie znam się za bardzo na sondach z niskich półek, ale jak masz taki fundusz to lepiej taki niż żadny. Poszukaj sondy w tej cenie o jak największej mocy i rozdzielczości. To są nie mal najważniejsze parametry. Używam sondy od dawna i tymi parametrami kieruje się przy zakupie. Podwójna wiązka jest jak najbardziej wskazana o jak największym kącie, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Podwójna wiązka jest jak najbardziej wskazana o jak największym kącie,To zależy do czekogo kolega potrzebuje, bo jeśli do szybkiego namierzania ryb i imiejscówek to tak, ale jesli będzie chciał dokładnie zbadać dno to im mniejsza wiązka tym lepiej Przykładowo ja szerokiego kąta wiązki nie potrzebuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Woldi a co powiesz o tym modelu Condora Condor 320 200 kHz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Dużo lepsza od pierwszej, a tylko 120zł różnicy. Większa rozdzielczość, jak okno zauważył ważna sprawa, zoom-przydatny, 16 odcieci szarości też mocno pomoże. Dopiero teraz wyczytałem, ze ta tańsz, czyli droższa raczej też, posiada ,,Hydrodynamicznie wyprofilowany przetwornik DualCone o kącie stożka 20 ° / 60 ° norma -3dB (90 ° / 120 ° przy wyszukiwania ryb),, no i git i obie maja chyba coś na wzór GrayLine, a w tym wypadku Shadeline™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 To dobrze bo na początku roku ją kupiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMa Posted March 7, 2012 Author Report Share Posted March 7, 2012 No taką kase jeszcze mogłbym dać za Condor 320 200 kHz tyle ze musiał bym być pewien ze jest naprawde w miare dobra jak za ta cene a wiec fachowcy proszę o pomoc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Woldi jest kolejnym który poleca. W gazetkach masz testy właśnie tego modelu. Jest to nowy produkt więc nie ma co liczyć że będzie dużo opinii o tym sprzęcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 fachowcem nie jestem, ale za takie pieniądze to chyba nic lepszego nie wyrwiesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts