wariacina Napisano 21 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Października 2016 Witam planuję kupić wędkę Trabucco Precision XT Match Plus 390 do tego kołowrotek Ryobi Zauber 4000 + szpula matchTaki zestaw będzie dobry na ryby różnego gatunku jak i rożnej wielkości? bez problemu nawet jak weźmie kilku kilowy karp ? kołowrotek nadaje się do tej wędki ? Jakieś inne propozycje w tej cenie ? no chyba, że taki zestaw będzie naprawdę fajny i warto brać, to obejdzie się bez polecania Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Jotes Napisano 21 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Nie, ten kołowrotek nie nadaje się do metody odległościowej. Ba! On nie nadaje się w ogóle do cienkich żyłek. Mam taki, mam szpulę match, próbowałem go i do matcha i nawet do bocznego troka i stwierdzam ponad wszelką wątpliwość, że się nie nadaje, bo zarąbiście skręca żyłkę. Poza tym kołowrotek do tej metody powinien mieć większe przełożenie - 6:1 i więcej. Edytowane 21 Października 2016 przez Jotes
mateuszgorycki Napisano 6 Listopada 2016 Zgłoszenie Napisano 6 Listopada 2016 Moim zdaniem kołowrotek powiniem mieć większe przełożenie minimum 6:1. Osobiście nie polecam tego kołowrotka, ponieważ bardzo skręca żyłkę
Rekomendowane odpowiedzi