donkihote Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 Koledzy dopiero zamierzam zacząć przygotę z wędkowaniem. Głównie chodzi mi o pstrąga na rzekach i ew. spining (szczupak, sandacz) Jaki sprzęt możecie mi polecić bo nie mam pojęcia od czego zacząć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 wędka cw do 18-21g (polecam szybki kij o szczytowej lub półparabolicznej akcji) żyłka 018-022 kołowrotek 2000-2500 jeśli chodzi o przynęty to looknij tutaj http://forumwedkarskie.pl/topic/272-przynety-na-pstraga/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted March 21, 2012 Report Share Posted March 21, 2012 no i minus mniej więcej poradził ci co i jak...Ja osobiście dał bym kijek cw 5-25 semiparabolik czyli półbaraboliczny.....żyłke jak minusik 0,18 lub 0,20...ale i 0, 16....a kręcioł jak najbardziej 2000-2500....z przynet to różnie...czasami twistery a czasami wobki i jigi....ale i na krótką nimfę połowisz....pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
donkihote Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 dzięki a ta wędka to sprzęt muchowy ? bo słyszałem że pstrąga można tylko muchówką łowić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 pstrąga można łowić na muchę ale również na spinning i moja propozycja to wędka spinningowa, muchówki są to inne wędziska bo to całkiem inna bajka - poczytaj na naszym forum o wędkarstwie muchowym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts