Jump to content

Nowe oblicze starego łowiska Eldorado koło Żelechowa

prejsu123
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym poznać opinie na temat tego łowiska.

Jadę tam w dniu jutrzejszym z zamysłem uplowania dużego karpika.

Chciałbym poznać Waszą opinię, co można tam upolować bo słyszałem że woda jest cudowna a ryby gigantyczne.

Jak uda się coś upolować napewno się pochwalę :-))))

Rewelacja, woda lazurowa, dużo wykładek takich 16-17kg na płytkiej wodzie.

Dużo ładnego amura chodzi w brzegu z góry normalnie widać okazy po 1m jak w stadach po 4 sztuki pływają.

Coś pięknego!!!

Zanęciłem dużą ilością peletu o zapachu fresh fish z dipem o tym samym zapachu, trochę sypkiej zanętki sensasa na karpia i dużo kukurydzy.

Pierwszy odjaz 10kg po 1,5 godziny na kulkę 20mm fresh fish z tym samym dipem. 5kg-7kg 4 szt w 2,5 godziny.

W nocy odjaz na 40m na śmierdziucha ale nie miałem przyponu strzałowego więc przetarł mi żyłkę na wystającej burcie.

Grubo ponad 12kg musiał mieć coś niesamowitego. Dużo leszcza ładnego na przyłowie, a największą frajdę dało mi złapanie pięknego karasia złocistego 2,5kg na kulkę 12mm ananas z dipem ananasowym. Często na duże kulki można złowić jazie pod 3kg ja wyjąłęm takie 2.

Wszystkie ryby niesamowicie zdrowe, ładny wygląd nie pocięte, a dla ciekawostki jedna 10kg miała kupę mleczu więc jest szansa że normalnie się rozmnażają!!. Polecam, byłem już wiele razy na Okoniu, Krzyczkach, Halinowie, Ossowie, Nowodworach, z pewnością to łowisko jest już moim 100% faworytem. Dużo teraz już tam zmieiają po starym właścicielu, otwiera się jakaś mała knajpka, dobre zaplecze biwakowe, łodki do wynajęcia, kąpielisko, piękny pomost, oraz niedrogi dobry nocleg+okolica sprawia że te 90km od Warszawy jest warto pojechać.

Jak będziesz chciał zdjęcia to pisz mi na maila hurtownia4women@wp.pl Pzd