jagla99 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Witam. Tak jak w temacie mam problem z zanęta w koszyczku. Zaneta nie rozpuszcza sie czasami nawet po około 2 godzinach jak kontrolnie zwijam zestaw, koszyk jest dalej praktycznie pełny. Niewiem czy to wina tego ze do zanety dodaje za malo albo za duzo wody ?? Zaneta jakiej uzywam zazwyczaj to zaneta firmy traper plus do tego dodaje kukurydze konserwowa( 1 puszke na okolo 1,5 kg zanety sklepowej) biale robaki i pinki. Czy ktos moze mi pomoc?? z Gory dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Witam, Pokombinuj z wodą, daj mniej, by zanęta była pulchna - możesz użyc sita - i nie ubijaj jej za mocno w koszyczku. Możesz też dać jakieś dodatki rozbijające zanęte - lekkie kruszone sucharki itp. coś co podniesie drobinki do góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Za dużo wody, a do tego jak chcesz nęcić ziarnem w połączeniu z suchą zanetą to używaj koszyka obustronnie otwartego, w którym oba końce zalepiaj zanętą miękką, a w środek włóż ziarno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad2601 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Witam.Daj mniej wody to prawie napewno rozwiąże twój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Mniej wody, lepiej wymieszana i odstana zanęta powinna być rozwiązaniem problemu. Dodatkowo możesz ją przesiać przez sito Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paszczak Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Hmmm... Ja w wodzie stojącej dodawałem otręby i bułkę tartą jako spulchniacze i mielony słonecznik żeby powstał słup zanętowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Najważniejsze to żeby nie przegiąć z ilością wody czasami popełniałem ten błąd i w koszyczku robił się kluch, dodawać po odrobince wody i rozcierać ręką Link to comment Share on other sites More sharing options...
caperlan Posted July 2, 2012 Report Share Posted July 2, 2012 Witam. Najprawdopodobniej dajesz za dużo wody. Spróbuj dać tak z 2/20 szklanki. Powinno być w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts