Jump to content

Wędzisko na spławik

Hubson
 Share

Recommended Posts

Witam Serdecznie :)

Jak już wspomniałem w poprzednich postach, mam zamiar na przyszły sezon zmienić wędkę jak i kołowrotek. Poszukuję wędki do połowu na spławik. Wędzisko powyżej 3 metrów, najlepiej składająca się z sekcji. Jeśli chodzi o kołowrotek, zastanawiam się nad Robinson Gravitex FD 304. Na wędzisko mam zamiar przeznaczyć do 120 złotych, a na kołowrotek do 60 złotych. Czekam na wasze propozycje :)

Pozdrawiam, Hubson

Witaj. Parę razy w roku zdarza mi się posiedzieć że splawikiem. Mogę polecić Ci wędkę matchową Cormoran o szybkiej akcji którą sam używam od 2 sezonów . Super się nią zacina i potem holuję rybki. Do niej doczepiony mam kołowrotek także cormorana ale jego już nie polecam :) Ją używam żyłki 0.20, wolę mieć zapas mocy. W zeszłym roku wyciagnałem na ten zestaw lina 1.60 z kupą moczarki w którą wszedł przy brzegu. Bardzo fajnie czuć nawet mniejsze rybki.

Cormoran speciland Match 3,6m

do tego może coś takiego w rozmiarze 1000 lub 2500

Shimano Hyperloop FB

lub taka Daiwa z płytką szpulą do dalszych rzutów

Daiwa Phantom Match 2550

edit. prosimy o nie wklejanie linkow do serwisów aukcyjnych, tylko do sklepów internetowych ze względu na ich krotką "żywotność".

wind

Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to może i ja coś doradzę :)

Ostatnio kupiłem kołowrotek Dragon Quatro do swojej wędki również spławikowej, jak na razie nie narzekam, bardzo dobrze kręci, nie mam z nim żadnych problemów a jego cena to zaledwie 60 zł.