Hubson Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Witam Serdecznie Jak już wspomniałem w poprzednich postach, mam zamiar na przyszły sezon zmienić wędkę jak i kołowrotek. Poszukuję wędki do połowu na spławik. Wędzisko powyżej 3 metrów, najlepiej składająca się z sekcji. Jeśli chodzi o kołowrotek, zastanawiam się nad Robinson Gravitex FD 304. Na wędzisko mam zamiar przeznaczyć do 120 złotych, a na kołowrotek do 60 złotych. Czekam na wasze propozycje Pozdrawiam, Hubson Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Jaka to ma być wędka ? Match, bolonka ? A może bat bez kołowrotka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubson Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 szymonxx, bat odpada, bardziej match Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Witaj. Parę razy w roku zdarza mi się posiedzieć że splawikiem. Mogę polecić Ci wędkę matchową Cormoran o szybkiej akcji którą sam używam od 2 sezonów . Super się nią zacina i potem holuję rybki. Do niej doczepiony mam kołowrotek także cormorana ale jego już nie polecam Ją używam żyłki 0.20, wolę mieć zapas mocy. W zeszłym roku wyciagnałem na ten zestaw lina 1.60 z kupą moczarki w którą wszedł przy brzegu. Bardzo fajnie czuć nawet mniejsze rybki. Cormoran speciland Match 3,6m do tego może coś takiego w rozmiarze 1000 lub 2500 Shimano Hyperloop FB lub taka Daiwa z płytką szpulą do dalszych rzutów Daiwa Phantom Match 2550 edit. prosimy o nie wklejanie linkow do serwisów aukcyjnych, tylko do sklepów internetowych ze względu na ich krotką "żywotność". wind Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubson Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 Hubi, bardzo dziękuję na propozycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
aron Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to może i ja coś doradzę Ostatnio kupiłem kołowrotek Dragon Quatro do swojej wędki również spławikowej, jak na razie nie narzekam, bardzo dobrze kręci, nie mam z nim żadnych problemów a jego cena to zaledwie 60 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts