BamboTM Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Witam, niedawno kupiłem wędki z waszymi poradami i teraz chce zakupić kołowrotek za ok 100. Dziś byłem na rybach i chodź nic nie brało pogadałem z takim "konkretnym" karpiarzem i doradzał mi kupić kołowrotek z wolnym biegiem mówi że się sprawdza itp. Powiem tak szczerze że nie bardzo się orientuje jak ustawia się ten wolny bieg, hamulce itp jakie są jego zalety a jakie wady np. rzucam na grunt i mam jakoś ustawić hamulec ale jak(wiem że kreci się pokrętłem ale jak go ustawić to jest problem) i po co to nie wiem Jak by mi ktoś mógł to opisać to byłbym szczęśliwy Kołowrotek chciałbym kupić do kija Konger Patrol Feeder 360/120g myślałem nad Robinson free runner 506 lub Konger Imperial Procarp 950 ale jak wiecie jestem w tym zielony i nie wiem co wybrać jedni chwalą to inni tamto może jakieś propozycje z waszej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 W przyszłym sezonie równieź zamierzam zakupić kołowrotek do feedera. Również będzie posiadał wolny bieg. Zdecyduję sie chyba na Free Runnera, ale rozmiar mniejszego. Kołowrotek miałem tylko w ręce. Wydaje się plastikowy, ale za razem wyjątkowo solidny. Czytałem bardzo dużo na jego temat i były to głównie dobre wypowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BamboTM Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 dziś byłem w wędkarskim i gość polecał mi jeszcze Mistrall Siro Carp 60 tylko u niego kosztował niecałe 150 pln a na allegro znalazłem za niecałą 100 z przesyłka miał może ktoś styczność z tym kołowrotkiem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymonxx Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Ja mam kołowrotek Mistralla z serii Siro, ale Spin. Kołowrotek jest naprawdę bardzo fajny, nie wiem jak będzie sprawdzał się karpiowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
BamboTM Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 kupiłem Robinson free runner 506 zobaczymy jak przyjdzie przekonała mnie 5 letnia gwarancja za tą cenę to wydaje mi się że to dobry wybór a pewnie wszystkie te trzy są to samo warte heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts