Leszcz777 Napisano 6 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Czerwca 2020 Witam na dniach chciałbym zakupić ponton. Byłem nastawiony na kolibri ale zastanawiam się nad Bush. Co sądzicie ktoś pływał na jakiś z nich? Jakieś plusy/minusy? I ostatnie pytanie czy na silniku elektrycznym dam radę pływać na Wiśle? ( Spalinowy kupię dopiero w następnym sezonie)
Janusz Bieszczadzki Napisano 7 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Bush będzie pewnie duuuuuuuuużo cięższy,,i więcej kasy kosztował....360 cm to już kawał gumy i wagi,jesli na 2 osoby to o,k jesli na jedną to za duży,wystarczy 280/310 cm po Wisle nie pływałem ale po Odrze na elektryku 55/60lbs aku 100ah we dwie osoby pontonem 310cm to bywało nie raz ,zawsze pod prąd i spływ z prądem..........na 4 bieu wolno ale pod prąd dało się płynąć.........kolibri szukaj z podłogą typu książka tz szybkieo montarzu........ Edytowane 7 Czerwca 2020 przez Janusz Bieszczadzki
Leszcz777 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 2020 Ponton ma być na 2 osoby, zastanawiałem się jeszcze nad 330cm. Jeżeli ponton będzie miał kółka slipowe ciężko sobie poradzić w pojedynkę z 360cm?
Janusz Bieszczadzki Napisano 7 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 7 Czerwca 2020 Jesli kółka i równy teren to o.k, kup kolor szary ,zielony się baaaaardzo nagrzewa i oczywiscie musi mieć kil........ale to pewnie wiesz..........
Leszcz777 Napisano 16 Czerwca 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 16 Czerwca 2020 (edytowane) Wiem że nie dostanę koloru szarego / zielony naprawdę się tak mocno nagrzewa? Albo czy jest sens dopłacić do innego koloru co się mniej nagrzewa? Edytowane 16 Czerwca 2020 przez Leszcz777
Rekomendowane odpowiedzi