Jump to content

Okuma Black rock 2,70 7-30g

Share

Recommended Posts

Witam,

chciałabym zasięgnąć porady osób, które się znają odnośnie wędki, a o to sprawa:

chcę kupić narzeczonemu pod choinkę wędkę spinningową na szczupaka. Sam mówił o niedrogiej wędce i coś wspominał

o Dragonie Thytan- "znajomy ma, chwaili i niedorga" ale czytając o tych wędkach sama wynalazłam Okumę Black Rock 2,70 7-30g którą

dużo osób poleca. Narzeczony łowi ryby amatorsko na rzece i jeziorach z brzegu na gumki, żywca i blaszki

czy jak to się tam nazywa :) Mam andzieję, że te informacje coś powiedzą bo neistety tylko tyle wiem :)))

Prosiłabym o podpowiedź czy ta wędka rzeczywiście jest godna polecenia czy może za tą kwotę warto

kupić coś innego ?

Na okonie ma wędkę Konger Tango Eques DX 240 (chyba taka nazwa), którą bardzo sobie chwali ale kupił ją używaną od kolegi

Witam,

Używam wędki- Okuma Black Rock 2,70 7-30g od kilku miesięcy i na razie mnie nie zawiodła, na szczupakach, takich do 1 m. Wiec śmiało mogę polecić, jeżeli Twój narzeczony chce łowić szczupaki większymi/cięższymi przynętami. Kij jest sztywny i szybki, na dużą rybę :)

o fajnym wyglądzie,

post-2-0-25338000-1354617676_thumb.jpg

post-2-0-63651800-1354617720_thumb.jpg

post-2-0-39635800-1354617754_thumb.jpg

Pozdrawiam

hege

Dodam jeszcze jakie są dostępne modele, może się komuś przyda http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta/wdziska/okumaimg/black-rock

Proszę bardzo.

Pewnie jest coś jeszcze, również wartego uwagi, jednak ja mogę ocenić tylko wędkę która posiadam.

Na większe szczupaki zabieram ze sobą Black Rock i jak na razie nie rozglądam się za innym sprzętem.

:) dla jednych duże zaczynają się od metra, dla innych od 50 cm.

małego szczupaka złowi na tą Konger Tango Eques DX 240 chyba do 10g

Tak, ale również można na nią wyciągnąć dużego szczupaka, jeżeli będzie taki w pobliżu przynęty i będzie miał na nią ochotę.

Jednak tą wędką nie rzuca się dużymi woblerami, jak już coś to z ta wędką można się wybrać na okonie z niewielkimi przynętami.

Wybór wędki dla kogoś nie jest taka prostą sprawą :) Najlepiej zapytaj się narzeczonego, czy taka wędka by mu odpowiadała, być może sam by wybrał również ten model, ale o trochę innych parametrach np. 3.05 dł 5-25g akcja Fast

No to fajnie, jak już pokażesz nowy sprzęt narzeczonemu to napisz Czy się podobał :) , jak wybierzesz coś innego również możesz się pochwalić.

Co do kołowrotka, to jest na forum, dział "Kołowrotki" i tam również można zadawać pytania.

Pozdrawiam.

hege

Innego nic nie wybiorę bo już po prostu nie mam siły :) przyjęłam już za dużo informacji jak na tak krótki czas.

dzisiaj pzrez przypadek wymksnęło mi się w rozmowie z narzeczonym, że "do spinningu musi być kołowrotek

z przednim hamulcem" i dziwnie na mnie popatrzył :)

zostałam tu utwierdzona, ze to dobra wędka.

p.s. zapytałam w "kołowrotkach" też o żyłkę ale to zanim zobaczyłam "akcesoria" :)

Edited by Aasiaa

zostałam tu utwierdzona, ze to dobra wędka.

Powiem Ci, że nie mam bardzo długiego stażu w wędkarstwie, więc nie kieruj się tylko moim zdaniem:P

Wędka Okuma Black Rock jest w miarę nowym produktem na Polskim rynku, być może dlatego jest jeszcze mało opinii na temat tej wędki, ale Ci co ją posiadają są dobrego zdania, więc raczej jest wszystko w porządku.

Hege jak z czuciem przynęty na tym kijku ?

Wędka jest sztywna do tego zawsze na kołowrotu jest plecionka, przynętę czuć :), ale musi być to już większa przynęta. Myślę, że w tej kwestii wędkarz musi sam sobie już odpowiedzieć na to pytanie, czy nie jest to kij za sztywny?

Dla mnie przeznaczeniem tej wędki było takie, że przynęta musi daleko lecieć, ponieważ w Norwegii często musiałem przejść pieszo kilka kilometrów, żeby znaleźć miejscówkę, z której można było łowić, jak już znalazłem taką miejscówkę, to chciałem obłowić wszystkie miejsca w zasięgu....

• 2 weeks later...

Dziękuję bardzo bardzo za pomoc. Narzeczony kupował coś na allegro i natknął się na mój zakup wędki,

wpadł w szał szczęścia więc myślę, że wybór trafiony- tymbardziej, ze sam zniechęcił się szukaniem wędki, a ja podjęłam decyzję za niego :))))) ponieważ wpadłam w wir wędkarskich zakupów zamówiłam jeszcze kołowrotek mam nadzieję, że tez będzie ok - choć kolorystycznie nie będzie już tak idealnie spasowany jak zestaw Hege ;)

Dziękuję jeszcze raz i życzę owocnych wędkowań :)