Jump to content

Wybór linki

Xilent
 Share

Recommended Posts

Witam. Chciałbym się zapytać jakie firmy produkujące linki moglibyście polecić... Muchą bawię się rok więc nie mam jeszcze wyrobionego zdania na temat firm dlatego zwracam się z tym do Was. Wcześniej kupiłem jedną z najtańszych z tego co pamiętam była to chyba Shekspeare DT5F jednak nie wiem czy to wina tego że linka była zleżała, czy ja źle się z nią obchodziłem, linka straciła swoją powłokę na końcach po jednym sezonie ( wcześniej od nowości miała jakieś dziwne "bruzdy"- od nowości ). Teraz wolałbym zainwestować w coś odrobinę lepszego ale również nie w wysokiej cenie- coś w granicy 100-150 zł. Fajnie aby wytrzymała ona więcej niż jeden sezon ;) szkoda mi jeszcze inwestować w linki w granicach cenowych 200-300 bo mimo że rzuty w miare mi wychodzą to jeszcze zdarza mi się zahaczyć o krzaki ;) Linka jakiej szukam to tym razem WF6F najlepiej w kolorze żółtym / pomarańczowym chociaż nie obowiązkowo ;)

W klasie WF6F miałem właśnie linkę Shakespear'a. Oddysey jeśli się nie mylę. Linka całkiem spoko, przy niższyc temperaturach nie była za sztywna. W tej cenie możesz popatrzeć za Cortlandem 333, miałem okazje łowić kilka razu i wydawała się być bardzo przyjazna.

Edited by szymonxx