Skocz do zawartości

DAM steelpower pirate 3m - czy nada się na morze z łodzi i brzegu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. 

Na początku pragnę zaznaczyć, ze to mój pierwszy post na forum. Za wszelkie gafy przepraszam.

To mój początek przygody z wędką. Nigdy nie przypuszczałbym, że wędkarstwo może być takie rajcujące. Zachęcił mnie mój 12letni syn, który spróbował tego w tym roku w świetlicy szkolnej. Chodzimy teraz w wolnych chwilach na jeziorko i do portu spiningować z brzegu czy też pomostu. Mamy również łódź i planujemy też wędkowanie z łodzi. I tu pojawia się moje pytanie. Czy do morskich wędkowań z brzegu i łodzi nada się wędka wymieniona w temacie?

Zobaczyłem ją jakiś czas temu w sklepie, w pobliskim porcie. Chcą się jej pozbyć i dają na nią 50% zniżki. Za nową chcą ok. 240zł a facet na OLX chce za używaną 200zł.

Strasznie mnie kręci z wyglądu i szczerze mówiąc to napaliłem się na nią jak Arab na kurs pilotarzu. 

Nad kołowrotkiem się jeszcze zastanawiam. 

Bardzo proszę o pomoc. 

Pozdrawiam.

Gość Ubertroll

Na podstawie lokalizacji dedukuję, że mieszkasz w Danii. Może warto zrobić sobie przygodę wędkarską z przewodnikiem. Myślę, że doświadczenie zdobyte w boju pozwoli Ci zorientować się czego potrzebujesz.

• 2 tygodnie później...

Hej.

Dziękuję za odpowieź. Niestety nie mogłem odpisać wcześniej bo byłem na urlopie i nic a nic nie zaglądałem do neta. 

Bardzo możliwe, że kupię jakąś wycieczkę na łodzi i zobaczę co z czym i jak. W sumie mam czas i nic mnie nie goni. 

Pozdrawiam