Szperaczz Napisano 19 Października 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 2 godziny temu, Docio napisał: Nie mam pojęcia, po prostu nie wiem. Musisz sam sprawdzić jak działa ale jeśli się już zdecydujesz to pamiętaj, naruszenie śrub to utrata gwarancji a w kwestii samego smarowania to pukaj do Alexa lub Ubertrolla. Aha, nawet idealnie dopasowany śrubokręt zostawia ślady na śrubach. Często jedna śruba jest głębiej i tam jest plomba. Cienka skórka pod śrubokręt powinna wyeliminować wszelkie rysy od niego. Ja to napisałem!? A nieeee, tylko głośno myślę... Taki żart z mojej strony. Widać na mechanizmie od nawijana że ma sporo smaru. Nawet zębatki hamulca ma nasmarowane, więc myślę że przekładnia też smar ma… 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piexa Napisano 19 Października 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Kończąc wątek, wróce do wyważenia - zamienilem Daiwe 20-60g na Savage Gear 15-50. Teraz Sedona wyważa zestaw tak jak powinno byc, wg mnie idealnie - prawie w polowie uchwytu. Wędka ma dlugoac tę samą, ale dolnik troche dluzszy i sama wędka troche lżejsza. Teraz tylko łowić. Wymienilem też Sedone na taką z innego sklepu - juz tak glosno nie pracuje. Coś jest nie tak w korbie tego glosniejszego modelu ze przy kazdym obrocie chrobocze, w midelu z innego sklepu tak nie bylo, wiec jakas felerna sztuka musiala być. Ogólnie dzięki za odpowiedzi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi