Jakub Koza Napisano 13 Maja 2024 Zgłoszenie Napisano 13 Maja 2024 Witam serdecznie, jestem młodym chłopakiem który poprzez wizyty na różnych stawach polubił wędkowanie( Głównie na spławik) Chciałbym kupić swoją pierwszą wędkę teleskopową. Niestety oferty jakie aktualnie są moim zdaniem są bardzo lichej jakości. Znalazłem fajny kołowrotek Shimano Sedona 2500FJ. Lecz nie wiem jakiego kija `zakupić oraz jakiej długości, po sporadycznych wyjściach polecono mi kij 2.7m. Czy jest jakaś fajna alternatywa do 200pln? Na co zwrócić uwagę podczas zakupu? Głownie spławik i może lekki spinning. Poleci ktoś coś dla świeżaka? Pozdrawiam
niebel Napisano 14 Maja 2024 Zgłoszenie Napisano 14 Maja 2024 Jak łowisz na małych stawach głównie na spławik spróbuj zacząć od bata. Nie ma jednej wędki uniwersalnej tak żebyś komfortowo mógł łowić na spławik i spinning. 2
Maciej Klimczuk Napisano 18 Maja 2024 Zgłoszenie Napisano 18 Maja 2024 Nie trzeba długo szukać Bardzo polecam wędki teleskopowe firmy D.A.M, świetnie się sprawdzają nawet na spinning. 1
Rekomendowane odpowiedzi