Krąp Napisano 3 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 3 Sierpnia 2024 Ostatnio wędkowałem na jeziorze Jamno. Najwięcej wyników miałem z brzegu. Jak wsiadłem na łódkę i marzyłem o węgorzach czy sandaczach kończyło się to wysiadkom na brzeg i tak kończyłem dzień z dużą ilością leszczy i płoci w siatce. Czy ktoś ma podobne doświadczenie?
Filtrzyk Napisano 26 Lutego Zgłoszenie Napisano 26 Lutego Wykupiłem pozwolenie na sezon 2026. Jestem zwolennikiem nocnych zasiadek. Czy ktoś z obecnych tu fascynatów wedkowania jest w stanie mi podpowiedzieć gdzie najlepiej się ulokować na nocne wedkowania na tym konkretnym jeziorze. Mam troszkę wolnego czasu i chciabym spędzić ten czas na łowieniu węgorzy oraz leszczy. Jakieś wskazówki ? Oczywiście nie nastawiam się na konkretne efekty tylko przede wszystkim to ma być dla mnie relaks i spedzenie czasu wolnego nad wodą. Nie ukrywam też , że fajnie by było poczuć "coś" na kiju.
mikolaj łódzki Napisano 26 Lutego Zgłoszenie Napisano 26 Lutego 7 godzin temu, Filtrzyk napisał: leszczy 7 godzin temu, Filtrzyk napisał: fajnie by było poczuć "coś" na kiju Podpowiem cichutko że w morzu leszcze fajne pływają ale to trzeba poczekać do lata. A i ciekawe przyłowy jak makrela może się trafić. Podobno węgorze pływają ale jedyne jakie widziałem to na stoisku z rybami "prosto z kutra" i jednego zdechłego na plaży.
Rekomendowane odpowiedzi