Jump to content

Łowienie nad Bałtykiem

Recommended Posts

Witam. Planuje się wybrać na kilka dni nad Bałtyk do jastrzębiej góry lub do Krynicy morskiej. Jestem wędkarzem ale nie mialem nigdy styczności z morskim łowieniem z brzegu. Chciałbym się doradzić czy warto wziasc ze sobą wędkę czy teraz szkoda czasu. Jeśli warto to bardziej spinning czy grunt. I ewentualnie na co się można nastawić. Z góry dziękuję za wszystkie informacje. I jeśli już to w kwestii łowienia lepiej wybrać się nad Jastrzębia góra czy nad Krynica morska. Jeśli do Krynicy to oprócz Bałtyku czy zalew wiślany ma dobry rybostan

• 2 weeks later...

O tej porze roku nie łowiłem,natomiast latem to i owszem.Dla mnie surfcasting z plaży to jedna z bardziej  przyjemnych metod łowienia Głównie łowiłem piękne  leszcze i nie duże flądry.Teraz to chyba jakiś dorszyk,flądra.Ryby dwuśrodowiskowe na zimę raczej wpływają do jezior,kanałów,rzek.Myślę że tam gdzie bliżej brzegu jest głębiej tam większe szanse połowu.Najlepiej łowi się sprzętem do tego przeznaczonym,ale kto zabroni łowić czym kto chce.Ja wyznaję zasadę że próbować trzeba gdzie się da Zawszę biorę wędkę na wakacje i łowiłem już w Grecji,Hiszpanii,Portugalii.Jakieś ryby są wszędzie.A ile radości z takiej rybki jak nie wiesz nawet co to za rybka.Połamania kija.