Skocz do zawartości

Przypon karpiowy + method feeder

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kontynuując moje przygotowania do tegorocznego sezonu, kolejne pytanie. Czy mogę zastosować przypon karpiowy z podajnikiem do metody? Zawsze łowiłem na methode z takimi standardowymi przyponami z bagnetem albo gumką, w tym sezonie chce trochę zmienić podejście czyli spombować i łowić z ciężarkami itd. Nie chcę wszystkiego robić na raz więc na początku myślałem żeby pouczyć się i potestować te przypony karpiowe (myślałem nad przyponem z włosem, multi rig i d-rig), a potem dołożyć te ciężarki i spomba/pva. Dzięki za odp!

Napisano

Jeżeli chodzi o sposób zawieszania przynęty to jest tu irytująca dowolność ma ona kolibać sie, leżeć tak jak rybie się podoba. Tylko w granicach rozsądku nie stosować kulki 30 mm lub przyponów do łowienia 50 cm nad dnem. Jednak sama jego długość znaczenie już ma. raczej trzymałbym się 10 cm. 

• 4 tygodnie później...
Napisano

Okej, wracam do tematu, bo się w sumie zastanawiam jaki typ przyponu był by dobry do użycia z podajnikiem, pełno opcji jest i nie wiem co wybrać, fajnie jak by na plecionce był bo tylko to na razie mam.