Jump to content

Zanęta Mondial-F - ktokolwiek używał, ktokolwiek wie ?

bart
 Share

Recommended Posts

Witam ostatnio na rynku zauważyłem zanęte o tej nazwie - macie może jakieś doświadczenia z nią związane.

Zanęt jet cała seria + wszelakie dodatki. 

Może mieliście możliwość jej przetestowania ? Jak wasze oceny ? Wrażenia ? Efekty ?

Mondial to wysoka półka zanęt, porównywał bym z Sensasem, ale podejrzewam że tobie chodzi o te tańsze serie ;) Osobiście nie stosowałem, ale miałem w rękach otwartą i gotową zanętę i w moim odczuciu jak za takie pieniądze to jest spoko, maja bardzo intensywny zapach, co prawda moim zdaniem gorzej z jakością wyprażenia produktów, ale nie widziałem tam żadnych trocin, czy słomy. Dodatki są też spoko, na pewno tanie, bardzo. Warto parę paczek sobie kupić i potrenować:)

Stosowałem na zawodach płociówki Mondiala. Z reguły na ten gatunek się nastawiam. Konkretnie były to zanęty : Special canal gordons oraz Super gros gordons. O tych zanętach mogę wydać b. dobrą opinię. Skutecznie wabią płoć, i co najważniejsze utrzymują je w łowisku. Do tychże zanęt, stosowałem tylko dwa dodatki : konopie gotowane i chlebek fluo. Za każdym razem dawałem ten sam atraktor Bleck Devil, który jest moim zdaniem, jednym z dwóch najlepszych na rynku. Oczywiście jeżeli chodzi o płoć. Zanęty Mondiala, są skuteczne na tych łowiskach, gdzie ryby mają serdecznie dość zanęt Ss czy Marcela. Koledzy bardzo sobie chwalą leszczowe zanęty tej firmy. Sam ich nie stosowałem, więc nie wypowiem się na ich temat.