Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Na wstępie zaznaczę, że jestem zielona w temacie wędkowania. W październiku mój mąż kończy 40 lat. Uwielbia łowić. W ramach prezentu chelibyśmy, wraz z dziećmi zorganizować 4-5 dniowy urlop niespodziankę z wyprawą wędkarską. Nie mam pojęcia jak się do tematu zabrać. Na pokładzie ja, mąż i 2 dzieci syn 15 lat również uwielbia łowić i córka 12 lat mówi, że lubi łowić ale z reguły bardzo szybko się nudzi. Chłopaki nie mają również porywającego doświadczenia, głownie łowiska karpiowe. Zależy mi, żeby w tym czasie głownie chłopcy przeżyli fajną przygodę i złowili naprawdę dużą rybę, a ja z córką miała jakąś alternatywną opcję spędzenia czasu. Zastanawiałam się nawet chwile nad Norwegią ale koszty mnie przeraziły. Idealnym miejscem byłby jakiś ośrodek nad jeziorem (z dostępnym na miejscu "przewodnikiem", który zorganizowałby nam wyprawę na duża rybę i czegoś nowego nauczył), który dysponuje dodatkowymi atrakcjami (jak choćby kryty basen, albo kręgle) lub miasto z alternatywnymi zajęciami w niedalekiej odległości. Może jednak morze i wyprawa na połów morski? Ktoś z Państwa słyszał o takim miejscu? Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć. Z góry bardzo dziękuje za wszystkie rady!