Skocz do zawartości

Może wy mi wytłumaczycie czy jest jakaś różnica między najtańszym pelletem aler aqua 8zł za kg a między takim pelletem escafeeder

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dorosłem, albo przynajmniej mi się tak wydaje, że pellety od np. escafeeder się nie różnią od siebie niczym poza tym, że jeden ma ładne opakowanie i kosztuje 20zł więcej od drugiego. Jakby tak szczerze, czy może jest różnica pomiędzy alerem za np. 9zł na allegro a takim od esci/osmo/baitnow? Słyszałem, że ponoć te najatańsze pellety się kiepsko kleją bo są "Słabej jakości". Sam korzystałem przez długi czas z pelletów esci, ale zdaje mi się, że to najzwyklejszy scam i przepłacanie za to samo co mogę kupić 25kg za 100zł. Może wam się uda lepiej wypunktować mi różnice.

Napisano

To bardzo kameralne forum i nie wiem czy są tu karpiarze, jeśli są jacyś to nie manifestowali śie z tym także moze być problem z merytoryczną odpowiedzią.

Napisano

Używałem kiedyś (całkiek dawno temu jak paczka kosztowała 10-15 zł a alller był po 5zł ) pelletów meus. Przestałem i przerzuciłem się na allera, skrettinga ,copensa. Nie rozrabiam samych tych pelletów a z dodatkiem zanęty. Onegdaj pisałem jak to robię w jakimś wątku. Używam czasami do pva. Ryby brały i na komecjach i na pzw. Jeżeli uważasz że się za mało kleją nikt ci nie zabroni dodać czegoś co ci to sklei. A substancje klejące znajdziesz w kuchni za bezcen.