hubert9400 Napisano 28 Maja 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witam, jestem początkujący. Chce zacząć przygode. Od 4 dni podpatruje wędkarzy ze spiningiem i mam pare pytań, szukam porad. Chcę wyciągnąć szczupaka, okonia.Na co najlepiej łowic? Guma, blaszka? (słyszałem o woblerach, kopytkach?)Jakie kolory gum?Jakie haki na gumę i wielkość gumy?Czy hak ma wystawać z grzbietu czy brzucha gumy?Jak rzucać gume pod nurt czy z nurtem? (łowie w okolicach wodospadu)Jak zwijać żyłkę? Powoli, 2 szybkie jeden wolny?Jeśli macie jakieś porady o które nawet nie pytam to smiało możecie pisać. Z góry dziękuje i czekam na odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek12200 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Na żadne z twoich pytań nie da się odpowiedzieć, to wszystko zależy od łowiska. Sposób prowadzenia przynęty, jaka przynęta. To wszystko askpekty uzależnione jedynie od miejsca w którym łowisz. A poza tym to jak mniemam chcesz nabijać gumy na główki jigowe. Wtedy hak musi wystawać z grzbietu kopyta,rippera czy innej gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi