grzybek Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 W zeszłym roku przebywałem kilkanaście tygodni w Holandii. Oczywiście nie obyło się bez wędkowania. Fajne są te klimaty: wiatraki, pola, kanały, łódki, morze... Czysto, schludnie. Nad wodą, nawet w ustronnych miejscach kosze na śmieci, gdzie można wyrzucić choćby opakowania po przynętach. Żal było zostawić choćby peta w trawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dareeczeek64 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 i tu masz rację. Holendrzy akurat dbają o takie rzeczy wiem bo trochę już tu siedzę i postanowiłem zostać już na stałe A ten most zwodzony to może jest w Oss ? Bo coś tak kojarzę z fotki pozdro z NL Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted August 21, 2013 Author Report Share Posted August 21, 2013 Te mosty są bardzo podobne jak i wiatraki. To nie jest most w Oss ale to chyba mało istotne. Ważne jest to, że królestwo dba o przeprawy i nie trzeba długo czekać na podniesienie mostu. Kanały jak i lasy są własnością króla Wilhelma. Jako, że połowa kraju leży poniżej poziomu morza to tych kanałów jest rzeczywiście sporo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dareeczeek64 Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 No tak tutaj jest gdzie łowić. Ja aktualnie łowie na rzecze Mass w sumie mam pod domem więc trzeba korzystać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Zubrzycki Posted November 16, 2019 Report Share Posted November 16, 2019 W dniu 21.08.2013 o 17:28, grzybek napisał: Fajne są te klimaty: wiatraki, pola, kanały, łódki, morze... Czysto, schludnie. Nad wodą, nawet w ustronnych miejscach kosze na śmieci, gdzie można wyrzucić choćby opakowania po przynętach. Żal było zostawić choćby peta w trawie. To prawda. Trochę tego szacunku do środowiska przydało by się i wielu naszym użytkownikom wód... ;) Osobiście mam problem ze złowieniem drapieżnika w Holandii. Ledwie jeden szczupak 50+ (kopyto 10cm 12g) i sporo okoni na wobler (flicker shad 5 albo 7cm) w okresie letnim. Teraz po 2-miesięcznej przerwie byłem 3 razy nad wodą po kilka godzin i ani jednego brania. Łowię na bardzo starym kilkunastoletnim ciężkim kiju konger z CW do 30g z kołowrotkiem i żyłką do połowu karpia + wolfram To mój pierwszy rok jeśli chodzi o spinning więc bardziej niż na zestawie wolałem skupić się na przyswajaniu techniki i zrozumieniu metody połowu Chętnie poznam techniki i rodzaje przynęt jakimi łowicie na tutejszych wolno płynących, płytkich holenderskich kanałach oraz rzekach Moza i Waal z wartkim nurtem. Jak i gdzie szukać drapieżnika? Jeśli brania były latem a nie ma ich aktualnie jesienią to gdzie szukać przyczyny? Próbowałem różnymi technikami i używałem jedynie dwóch kopyt FOX ZANDER 10-12cm zbrojone 7 i 12g oraz wobler flicker shad 5/7. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 9, 2020 Report Share Posted April 9, 2020 Bo Holandia jest dziwna Jeżeli jesteś jeszcze w NL to daj znać i chętnie podzielę się moja "wiedzą" , znaczy się tym co zauważyłem przez 3 ostatnie lata , kolejne porażki i zwycięstwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwezyyy Posted August 1, 2020 Report Share Posted August 1, 2020 Musze się wybrać do NL niedługo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kulkowy Posted October 23, 2021 Report Share Posted October 23, 2021 W dniu 9.04.2020 o 22:27, GLONU napisał: Bo Holandia jest dziwna Jeżeli jesteś jeszcze w NL to daj znać i chętnie podzielę się moja "wiedzą" , znaczy się tym co zauważyłem przez 3 ostatnie lata , kolejne porażki i zwycięstwa Ja mieszkam w Holandii od prawie 3 lat, ale zacząłem przygode z wedkarstwem całkiem niedawno :p zawsze jakieś rady by sie przydały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts