Ksa222 Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 Chciałem wybrać się na jakiś komercyjny staw w okolicach Bielska-Białej. Byłem już w Janowicach, ale nie szczególnie mi się tam podoba, bo staw jest mały i praktycznie co 2 zarzucenie równa się około kilogramowy karp, czasem pewnie większy się trafi. Mam ochotę połowić na spławik, najlepiej karasie, chociaż właściwie wędkarstwem gruntowym też nie pogardzę. Nie wiem tylko gdzie mógłbym połowić ryby w okolicach Bielska. Wiem jedynie, że w Pruchnej są podobno fajne stawy, ale chcę się dowiedzieć, czy gdzieś jeszcze coś takiego znajdę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
provog Posted September 29, 2013 Report Share Posted September 29, 2013 skad dokladnie jestes ? wyslij na priv jakis namiar na Ciebie , mam do pruchnej kawalek mozna by sie gdzies zgadac , polowic . pisz na priv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roba Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 (edited) Janowice to faktycznie kałuża pełna kilogramowego karpia. Ja osobiscie polecam Mokate w Ustroniu lub Pod Borem w Ochabach chociaż spławika tam nie próbowałem. Z gruntu polecam na pewno Uroczysko, jest miło i mozna w ciszy posiedzieć, a przy tym złowić wielkie sztuki Edited September 6, 2016 by Roba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts