killer Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Witam. Piszę do was z prośbą o poradę dla młodego spinningisty:) Tak więc... czy c.w. wpływa na miękkość kija? Planuję kupić nowy kij i nie wiem jaki będzie odpowiedni.. :/ Kij który miałem wcześniej był z bazaru miał c.w. 15-45 i był bardzo sztywny, co bardzo mi nie odpowiadało.. Chciałbym aby nowy kij był w miarę giętki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Tak oczywiście ciężar wyrzutowy wpływa na miękkość kija, im większy wyrzut tym kij jest twardszy.Jeżeli podałbyś w przybliżeniu kwotę jaką masz zamiar wydać na wędkę i co chcesz na nią łowić łatwiej by mi było coś ci doradzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 Pieniądze które chciałbym na kij przeznaczyć to tak około 100 zł, chciałbym na niego łowić szczupaki średniej wielkości, bo na razie z moim skromnym doświadczeniem nie nastawiam się na giganty Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Tu mam dla ciebię ciekawą propozycję:http://allegro.pl/robinson-carbo-mix-classic-jig-wklejanka-2-70m-28g-i1956707514.html Ciężar wyrzutowy mógł by być ciut mniejszy ale ta wędeczka jest wklejanką więc będzie dość miękka a i firmę mogę śmiało polecić ja używam tylko wędzisk Robinsona i jestem 100% zadowolony Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 Fajnaa. może się skuszę.. Hmmm.. A co sądzisz o firmach Konger i Mikado? bo patrzyłem tez na allegro i są tanie.. takie po c.w. 5-25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Moim zdaniem firmy te także mają dobry sprzęt ale z wyższej pułki za wyższą cenę tych tańszych bym nie brał a u Robinsona za przystępną cenę masz gwarancję jakości o czym się już przekonałem a i design mają fajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 No właśnie też czytałem, że te tańsze to lipne jakieś są. Dobra, dzięki za pomoc w doborze kija, zapewnę zamówię Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Nie ma za co, zamów nie pożałujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 koledzy wklejanki nie nadaja sie na szczupaki...polecam kijki semiparabolic....wklejanki to przeważnie na okonia.......pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Muchozol Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 koledzy wklejanki nie nadaja sie na szczupaki...polecam kijki semiparabolic....wklejanki to przeważnie na okonia.......pozdrawiam... a kijek kongera czy mikado cw 5-25 będzie w sam raz....koszt takich kijków to ok 160 zeta...wyjmiesz i szczupaki i klenie i pstrągi...więc śmiało mogę ci polecić takie rozwiązanie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Ja tam łowię szczupce na wklejankę i jest gitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 witam . mam zamiar kupić spinning do ciężkiej rzecznej orki . wpadł mi w oko spinning konger maxim tazar 2.85m 15-60g może ktoś z forumowiczów ma lub miał taki kij i może coś o nim , interesuje mnie jaką ma akcję jakie ugięcie czy ma sztywny dolnik i czy nadaje się na ciężki opad np 25-40g główka plus guma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts