Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak kupie mieszankę bazową Rapie Baits Bass Mix 50/50 3kg. czy do tego mogę dodać jak: Betaine, Żółty barwnik, Sztuczny miód, trochę oleju roślinnego, jajka i z tego będą dobre kulki proteinowe i to wystarczy.

Dziękih

Napisano

Nie wystarczy. Mix 50/50 to baza, do której musisz dodać ,,coś konkretnego,,, bo sama w sobie nie tworzy odpowiedniej kompozycji do wytworzenie atrakcyjnej kulki. Olej i jajka są obowiązkowym dodatkiem, ale betainę i barwnik już bym sobie darował, bo nic nie dają, a podnoszą koszty produkcji :)

Napisano

Jeśli jeszcze dodam flavour koncentrat to kulki będą bardziej atrakcyjniejsze???? i jak będę dużo zanęcał to mogę dodać mniej produktów a jak będę mniej zanęcał to więcej produktów dodać będe mógł????

Napisano

Łowić bezwartościowymi kulkami można jedynie bez wcześniejszego nęcenia, bo inaczej niedobre żarło będą omijać szerokim łukiem.

Co masz na myśli pisząc ,,produkty,,, bo z tego co widzę to chciałbyś łowić na kulki zrobione z samej np.mąki wrocławskiej? :P

• 1 rok później...
Napisano

Ja tam nie mieszam nic odkąd na rynku sa gotowe kulki proteinowe, do rzucania czy kulki haczykowe. Po co sobie głowe tym zawracać skoro producenci pomyśleli już za nas. Chyba że naprawde lubicie to już inna para kaloszy. Ja z powodzeniem używam kulek proteinowych haczykowych z renmar baits i gra gitara. Jakby ktoś był zainteresowany do daje: http://www.vimarco.pl/pl/kulki-zanetowe-13/