Jump to content

sweet magic

lepki
 Share

Recommended Posts

Witam chciałbym się zapytać czy ktoś stosował do zanęt sweet magic. Na jakie ryby się to sprawdza? Czy zauważył ktoś zmianę podczas łapania po dodani SM ? W jakich ilościach dodawać do zanęt tego? Łapię na rzekach wisła wieprz i na stawach i zalewie zęmborzyckim !!

Czy opłaca się to kupić?

Guest Ozet

Lepki, napisz chociaż dlaczego chcesz sweet magic użyć. Bo kolega Ci podpowiedział? Bo u was leszcze dobrze w to wchodzą? Z mojego doświadczenia, sprawdzał się ten dodatek na ciepłych kanałach na leszcza, dużego krąpia. Pamiętaj jednak o tym że żaden dodatek nie jest magiczny. Trochę żyję, trochę łowię, więc wiem że nie ma żadnych cudownych dodatków. To ten który siedzi przy wędziskach, czyni je cudownymi lub odwrotnie. Wiem coś o tym z autopsji, więc przy tworzeniu zanęt na zawody,radzę nie cudować.

choć dawno z niego nie korzystałem to śmiało mogę polecić sweet magic, ponieważ jest skuteczny szczególnie na leszcza i wydajny na kilogram zanęty zawsze dawałem dosłownie szczyptę. Myślę, że warto takie coś sobie kupić. Na moim łowisku sweet magic się sprawdził ale czy sprawdzi się na twoim? Nie wiem. Każde łowisko ma swoją specyfikę.

Od kolegi słyszałem dobre opinie. Ja nie używam żadnych dodatków i zapachów, poza konopiami i coco belge. Moim zdaniem dodatki i zapachy są stworzone dla większych zysków producentów zanęt. 
Ważna jest konsystencja, świeżość i sposób podania towaru, nie jego skład czy firma.

Guest ŁYSY0312

Sweet magic to jedyny dodatek który stosuję zawsze na rzekach i w zanętach leszczowych w wodzie stojącej. Jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.

Czy jest skuteczny? Jak to z rybami, czasem wyraźnie "pomaga", a czasem nie ma różnicy, czy się go zastosuje czy nie.