Radek G. Posted October 8, 2014 Report Share Posted October 8, 2014 (edited) Witam. Chciałbym zaczerpnąć porady jaki sprzęt byłby dobry do połowu spinningowego z mostu. Interesują mnie wędki teleskopowe (łowię w Norwegii więc czasem trzeba sporo przejść dlatego niezbyt duża składana wędka będzie najlepsza).Ryby jakie można tutaj złowić to głównie makrele, czarniaki a czasem dorsze (średnia waga tych ryb to 500g do 1kg choć nie ukrywam, że chciałbym sprzęcik nieco mocniejszy ponieważ czasem się zdarzy wypłynąć łódką trochę dalej bądź mieć 3 ryby na lince )Ostatnio przeglądałem różne wędziska, kołowrotki, plecionki i wybrałem kilka modeli w granicach cenowych +/- 100zł. Wiem, że to niewiele ale skoro udawało się wyciągać ryby na starą wędkę za grosze to czemu taka miałaby być zła na początek Trochę się rozpisałem więc może przejdę do sedna i wstawię linki do sprzętu jaki znalazłem:wędzisko:- Ulepszony Cormoran Topfish Tele Makrela 300 (80-150g) - Mitchell Luxx Tele Spin 270 (40-80g) - Shimano Vengeance Slim SL TE 300XH (40-80g) kołowrotek:- Uniwersalny Kołowrotek York Maverick 3008 - Cormoran Corcast Spin 4PiF 3000 - Cormoran Corcast Super Jet 4PiF 3000 - Okuma Inspira RD 425 - Dragon Express Pro RD 830i plecionka:- Dyneema Micro Tex - 0,20/15,70kg - Dyneema Micro Tex - 0,25/17,50kg Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieję, że pomożecie świeżakowi w dobraniu sprzętu Edited October 8, 2014 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts