Skocz do zawartości

Wedka spiningowa do 100zł, na szczupaki.

Kamil Croussant
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Chce sobie kupic wedke do spinningu glownie bede lowic szczupaki, moze i sie okon trafi. Wedka mnie interesuje by uciagnela takiego szczupaka do 60cm moze troche wiecej. Kaski moge na to wydac do 100zl. Macie jakies sprawdzone kije? lub jakies polecacie pisac jak mozecie odrazu z aukcja na allegro :)

z brzegu

Cześć, nie napisałeś gdzie będziesz łowił i czy z brzegu czy z łodzi.

http://allegro.pl/wedka-spinning-konger-tiger-cross-maxx-l-270-7-25-i4646664582.html

Mój Tata używa tego kija już dobre parę lat.
W opisie pisze ze wedka przeznaczona na sandacza, nie przeszkadza to w lowieniu szczupaka?

Poszperałem na forum i znalazlem taka wedke, jeszcze wyszukalem na allegro promocje bo chodzi nawet 150 a tu za 109. Co myslicie o tym kiju
Shimano Vengeance AX spinnig 270cm 10-30 Edytowane przez wind
edycja linku

No to Ostatnia Szansa te mi proponowaliscie glosujcie co wybrac, by byla gites :D

Cormoran BlackMaster Jiggerspin 2,40m 7-28g

Mikado Tsubame MS Spin 270 5-25g

Mikado Sensei Medium spin 270 5-25g

Konger Tiger Cross Maxx L 270/7-25

Shimano Vengeance AX Spining 270m 10-30 

edit. prosze zapoznać się z regulaminem forum, szczególnie z zasadami wklejania linków. wind

Edytowane przez wind
edycja linków

No to Ostatnia Szansa

No to wykorzystam ostatnią szansę i polecę Ci podobnie jak Tammy, Vengeance Shimano. Kilowe szczupaki możesz wyrzucać nim za plecy. Wiem coś o tym. Na temat swoich łowisk, nie byłeś zbyt wylewny, ale na większości taką uniwersalną długością spina będzie 2,70m. Ale gdybyś łowił z brzegu na dużych rzekach czy jeziorach z bogatą roślinnością w strefie litoralu, praktyczniejsza będzie długość 3,00m. Spinning z cw. 10-30g. wystarczy spokojnie na wymienione przez Ciebie ryby, nawet ze sporym naddatkiem.

• 3 miesiące temu...