MICHNIK Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Uwielbiam łososia pod każdą postacią i wieczorne piwko, a do niego z pewnością będą pasowały kanapeczki z łososiem oto składniki: -Łosos wędzony na zimno -Bagietka -Masło lub margaryna -Czosnek -Bazylia -Sok z cytryny lub ocet -Szczypiorek lub koperek Masło lub margarynę mieszamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku i szczyptą bazylij, bagietkę kroimy na ukos aby otrzymać małe kanapeczki i cienko smarujemy je masłem z przyprawami, następnie delikatnie przypiekamy je w piekarniku tak aby zbytnio się nie spiekły. Układamy na nie kawałki łososia, skrapiamy ciut octem bądż sokiem z cytryny oraz posypujemy posiekanym koprem lub szczypiorkiem. Buone Apetite Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Mniam mniam, ale zrobiłeś mi apetyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 Ciekawa propozycja, smaczna i zdrowa;) Ja często jem tak przygotowane bagietki, ale z serem na wierzchu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts