Jump to content

Łososiowa przekąska


MICHNIK
 Share

Recommended Posts

Uwielbiam łososia pod każdą postacią i wieczorne piwko, a do niego z pewnością będą pasowały kanapeczki z łososiem ;) oto składniki:

-Łosos wędzony na zimno

-Bagietka

-Masło lub margaryna

-Czosnek

-Bazylia

-Sok z cytryny lub ocet

-Szczypiorek lub koperek

Masło lub margarynę mieszamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku i szczyptą bazylij, bagietkę kroimy na ukos aby otrzymać małe kanapeczki i cienko smarujemy je masłem z przyprawami, następnie delikatnie przypiekamy je w piekarniku tak aby zbytnio się nie spiekły. Układamy na nie kawałki łososia, skrapiamy ciut octem bądż sokiem z cytryny oraz posypujemy posiekanym koprem lub szczypiorkiem. Buone Apetite :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...