Jump to content

Łososiowa przekąska


MICHNIK
 Share

Recommended Posts

Uwielbiam łososia pod każdą postacią i wieczorne piwko, a do niego z pewnością będą pasowały kanapeczki z łososiem ;) oto składniki:

-Łosos wędzony na zimno

-Bagietka

-Masło lub margaryna

-Czosnek

-Bazylia

-Sok z cytryny lub ocet

-Szczypiorek lub koperek

Masło lub margarynę mieszamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku i szczyptą bazylij, bagietkę kroimy na ukos aby otrzymać małe kanapeczki i cienko smarujemy je masłem z przyprawami, następnie delikatnie przypiekamy je w piekarniku tak aby zbytnio się nie spiekły. Układamy na nie kawałki łososia, skrapiamy ciut octem bądż sokiem z cytryny oraz posypujemy posiekanym koprem lub szczypiorkiem. Buone Apetite :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...