szczupaczysko Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Kilka filmów pokazujących okonie i ich zachowanie widziane spod wody. Wszystkie filmy zostały wykonane podczas nurkowania na wstrzymanym oddechu - bez użyciu butli do nurkowania. W części filmów są zamieszczone opisy, lecz są one przeważnie dość lakoniczne. Bardziej obszerne komentarze obserwacji, także pod kątem informacji dla wędkarzy jeżeli są to są umieszczone w opisach pod filmami już na kanale Youtube.Wycieczka do 'królestwa' okoni - film, ktory zrobiłem na JeziorzeTrześniowskim w 2013 roku: Jesienna ławica konkretnych okoni poniżej drobnicy na Pogorii 1 w Dąbrowie Górniczej - film z listopada 2013 Dwie ławice pięknych garbusów jakie udałomi się spotkać w sierpniu 2014 na Pogorii 4 w Dąbrowie Górniczej: Zimowy okoń z nieco większej głębokości (15 m) - film ze stycznia z zalanego kamieniołomu: Na koniec film pokazujący moje wyobrażenie - jak taki polujący okoń może postrzegać swoje ofiary i jak trudno wybrać mu konkretny cel ataku - czyli jak ławice drobnicy bronią sie przed swoim 'pasterzem' swoją ruchliwością i liczebnością. Tańcząca momentami walca drobnica to już moja zabawa z rybkami: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts