ugabanda Napisano 20 Stycznia 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, chcę w tym nowym sezonie zakupić nową żyłkę na karpia. Podam posiadający sprzęt - wędka to Cormoran Bull fighter feeder 3,90m 150g zastanawiam sie tylko czy nie posiadam cw do 120gr. kołowrotek (taki chcę zakupić) to Cormoran ProCarp GBR F 6PiF 5500 Jeśli macie inne propozycje dobrego karpiowego kołowrotka to słucham (może zmienię zdanie). Połów gruntowy różne metody. Łowisko - jezioro, twarde dno, bogate w roślinność, średnia głębokość 10 metrów. I tu nie wiem co wybrać (za dużo tego na tym rynku) Shimano 1. Shimano Tribal Carp 0,305mm 2. Shimano Technium Tribal 0,30mm Daiwa 3.Daiwa infinity Duo Camo 0,36mm 4.Daiwa Infinity Duo Carp 0,36mm Cormoran 5.Cormoran Cortest Feeder 0,30mm Sufix 6. Sufix Synergy Carp 0,35mm Czy może coś takiego (pierwszy raz o tym słyszę) Berkley nanofil LV green 270m 0,20 Wytrzymałości żyłek jak i średnica myślę, że są ok. Będę wdzięczny za poradę Edytowane 21 Stycznia 2015 przez wind edycja linku. PRoszę o wstawianie linków zgodnie z regulaminem, kolejny taki post będzie usunięty.
Gość woldi Napisano 21 Stycznia 2015 Zgłoszenie Napisano 21 Stycznia 2015 Jesli chcesz nastawiać się tylko na karpia to kup karpiówkę, a nie feedera. Jesli będziesz takie wędzisko posiadał to polecam kołowrotek Tica Scepter, który dostaniesz nawet poniżej 300zł. Jeśli nie masz zamiaru kupować typowej karpiówki to do feedera bardzięj będzie pasował trochę mniejszy kołowrotek, tak powiedzmy wielkości 4000, nawiń żyłkę 0,28mm, której powinno wejsć coś ponad 200m i od biedy na niewielkich dystansach będziesz mógł ćwiczyć karpie Ja od lat używam żyłek firmy Balsax. Nie dość, że są bardzo dobre to jeszcze tanie
ugabanda Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Karpiówkę posiadam tylko muszę ja na gwarancji oddać do naprawy. Na dzień dzisiejszy muszę kupić żyłkę i kołowrotek. Żyłki które wymieniłem uważam za dość dobre. Pytanie tylko czy skupić się na konkretnej, czy po prostu z tych wyżej wymienionych wybrać jakąś i przetestować. A co z tym Berkley Nanofil (jak to jest napisane - ani żyłka ani plecionka), warto się tym zainteresować. Co do kołowrotka można go jeszcze gdzieś dostać nowego, w żadnym sklepie gonie widzę a na aukcjach same używki.,Warto inwestować w używkę. czy na karpia nie lepszy jest jednak kręcioł z wolnym biegiem. Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2015 przez ugabanda
Gość woldi Napisano 22 Stycznia 2015 Zgłoszenie Napisano 22 Stycznia 2015 Ja używam bez wolnego i nigdy do tych ,,z,, juz nie wrócę, ale co kraj to obyczaj Czy Tica puszcza jeszcze nowe modele myślę, ze tak. Poszukaj
Rekomendowane odpowiedzi