rysiekFly Napisano 19 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam Jako że zainteresowałem się w tym roku metodą muchową mam pytanko do doświadczonych kolegów jaka wędka będzie lepsza na początek. wstępnie jestem zainteresowany Team dragonem w klasie 5 lecz nie wiem jaką akcje wybrać fast czy med-fast. Jakie te typy akcji mają zalety a jakie wady. Ewentualnie który jest lepszy, czy znacie te kije? Mam zamiar łowić pstrągi/lipienie na Kwisie oraz może jakieś klenio jazie na odrze. Planuję łowić na suchą,mokrą,nimfe czy jest możliwość pogodzenia tych trzech metod jednym kijem? jeśli tak to jaki. w razie jakby były potrzebne jeszcze jakieś info. służe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 20 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Cześć. Na początek proponował bym wolniejszą wędkę, łatwiej nauczysz się rzucać i wybaczy więcej błędów. Sznur będzie kładł się delikatniej a przy suchej to zaleta i większa frajda z holu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiekFly Napisano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki wybór padł na med-fast. A możecie polecić jakiś "dobry" sznur tak do 100zł Domyślam się że szału nie będzie, ale nie chciałbym na przykłkad zerwać głowicy sznura za powiedzmy 300zł myślę że zacznę od suchara czyli WFF? Poprawcie mnie jeśli się myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGorzow Napisano 20 Lutego 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Kup od razu dobry sznurek, wcale nie tak ciężko je uszkodzić, na początek weź sobie Dt5F, mi przypasowała najlepiej seria Rio Gold, dobre ale drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi