KuTeK Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 Witam szukam kołowrotka karpiowego. Posiadam wędkę Daiwa Black widow 360 3 lbs i kołowrotek Dragon Manta Baitfeeder FR 750i. Ostatnio otrzymałem w prezencie drugą taką samą wędkę i szukam solidniejszego kołowrotka. Zazwyczaj łowię na zarośniętych łowiskach i czasem zmuszony jestem holować ryby siłowo. Dodam jeszcze, że najlepiej jak kołowrotek miałby szpulę long cast. Nie wywożę zestawów. Na kołowrotek mogę wydać 350 PLN. Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam.
bakerpk Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 Witam. Mogę polecić Ci troszkę droższy ale może uda Ci się znaleźć taniej Daiwa crosscast x 5000 sam go używam i jestem bardzo zadowolony
wind Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 A ja poleciłbym coś tańszego, Okuma Travertine Baitfeeder. rozmiar musisz wybrać sobie sam. Posiadam taki a inni użytkownicy wyrażają bardzo pochlebne opinie.
bakerpk Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Nie słyszałem o nim sam musze zobaczyć WIND ale czy ten kołowrotek sprawdzi się do dalekich wyrzutów? Edytowane 3 Maja 2015 przez wind
wind Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 WIND ale czy ten kołowrotek sprawdzi się do dalekich wyrzutów? Pewnie, szpula typu Long cast bardzo je ułatwia. Oczywiście wiele zależy od wędziska, ale kołowrotek nie przeszkadza .
KuTeK Napisano 3 Maja 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 Posiadam Travertina i Tactica i używam ich przy rzecznych feederach. Są naprawdę świetne. Szukam jakiejś alternatywy.
RybakONB Napisano 3 Maja 2015 Zgłoszenie Napisano 3 Maja 2015 Ja używam takiego Dragona i nie narzekam Wujek też posiada taki tylko ja mam rozmiar 60 a on 35 i też nic nie słyszałem żeby narzekał a wręcz chwali Też nie mam do niego zastrzeżeń ładnie chodzi :]
Rekomendowane odpowiedzi