Kriss23 Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Macie moze jakies przepisy na wlasne zanęty czyli domowej roboty jakies sprawdzone bo duzo o tym czytalem i nawet dilmiki ogladalem ale jedni wykluczaja drugich i tak w kolko Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Kiedyś wystarczała mi zwykła bułka tarta + płatki owsiane. Bułka i płatki wymieszane i nasączone wodą z łowiska zawsze mi się sprawdzały na jeziorach. Łowiłem płocie i leszcze przede wszystkim. Nie można dodawać zbyt dużo płatków bo są mocno klejące. Mniej więcej na kilową paczkę bułki dawałem 1/3kg płatków. Wpierw drobnica podżarła sobie bułeczki ale nie była w stanie połykać płatków. Zawsze coś zostawało dla większych rybek, na które czekałem. Można barwić, dodawać różnych zapachów, smaków ale pieczywo to podstawa. Jeżeli łowisz na dzikuny/mady czyli larwy plujki to możesz dodać pinki albo tego na co łowisz. Także kukurydzy. Można dodać ziemi albo gliny....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZYBI68 Posted July 7, 2015 Report Share Posted July 7, 2015 Hm, podaj coś na tacy czyli na jakie ryby, woda stojąca czy płynąca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriss23 Posted July 8, 2015 Author Report Share Posted July 8, 2015 Woda stojaca a ryby to ploc leszcz przewaznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts