1papilion9 Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) mam zmiar kupić spina i tu pojawia się kłopot jaki? będe łowił głównie na rzece warcie i jeziorze poraj z brzegu czyli dł. wędziska 270/300 są tam szczupaki i okonie boleń też się trafia kwota to max 250zł myślałem coś nad wedziskiem firmy dragon tylko co polecilibyście? dodam że wedka będzie współpracować z kołowrotkiem zauber 4000cf Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez 1papilion9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja mam taką. 270cm Współpracuje z RYOBI Arctica 3000 jestem zadowolony z tego zestawu. Składana pewnie będzie jeszcze lepsza Tylko możesz zobaczyć z tej serii coś z większym c.w. bo do 30g możesz mieć za mało na szczupaka, jak nie łowisz na jerki będzie OK, na bolenia też Ci starczy, na okonia za dużo przydał by się lżejszy zestaw Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez RybakONB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 ja mam na oku 3 serie wedek dragon milenium dragon express okuma black rock niewiem ktora najleprza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 jak nie łowisz na jerki będzie OK Oj Rybaku! Kijek jerkowy, to akurat inna bajka i wypadałoby co, nieco poczytać na ten temat... A Ty wybierz ostatni kijek z Twojej listy. Pod te ryby w zupełności wystarczy Ci do 25 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 12 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Czasem używam większych przynęt na szczupaka i powiem szczerze że przydało by sie jeszcze z do 35g :-) Wiem że jerkowy inny ok. 2m i cw 40g+(zależy od wielkości jerków) też oglądałem tą Okume i w sumie wybór był między tym Dragonem a nią:-) Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez RybakONB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 tylko czy cw do 25g wystarczy na rzeke? warta dość duża rzeka i potrzebuje dość sztywne wedziska z akcją superfast/fast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Zależy jak ciężkie przynęty zamierzasz używać. Ja mam c.w. do 30g akcja X-Fast. Do większości przynęt mi starczy ale przydało by mi się jeszcze z 5g więcej. Z tym że nastawiam się głównie pod szczupłego. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez RybakONB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 do 20g max przynenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Hmm! Znasz najlepiej swoje preferencje i wiesz, jaki kijek lepiej leży Ci w dłoni i jakim lepiej będzie Ci się operowało. Ja z doświadczenia (własnego) wiem, że podane na blanku parametry są zawsze nieco niedoszacowane i taki kijek mający w opisie do 25 g, tak na prawdę może mieć cw do 30, a nawet do 35 g. Jeśli więc wolałbyś z większym zapasem mocy, to ileż to roboty? Zdecydować i kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 jak przynęty do 20g to Ci wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Hmm! Znasz najlepiej swoje preferencje i wiesz, jaki kijek lepiej leży Ci w dłoni i jakim lepiej będzie Ci się operowało. Ja z doświadczenia (własnego) wiem, że podane na blanku parametry są zawsze nieco niedoszacowane i taki kijek mający w opisie do 25 g, tak na prawdę może mieć cw do 30, a nawet do 35 g. Jeśli więc wolałbyś z większym zapasem mocy, to ileż to roboty? Zdecydować i kupić. Tu też racja z początku jak nie miałem pojęcia o wędkowaniu używałem kija 270cm 10-30g c.w. do feedera. Bo wędka to była po prostu wędka dla mnie do tego koszyk 20g czasem większy + zanęta i dawał rade Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez RybakONB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 to wezme okume black rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybakONB Napisano 13 Sierpnia 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Moim zdaniem będzie to dobry wybór :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 dziekuje za wasze opinie teraz czas połowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1papilion9 Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 panowie mam pytanko znacie jakiś dobry sklep internetowy bo okazało się że u mnie w miescie nie dostane wędki okuma blac rock i kolowrotka zaubera cf więc muszę przez internet zamówic a to zawsze ryzyko że przyjdzie i będzie coś nie tak ze sprzętem dlatego pytam o solidny sklep polecicie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi