1papilion9 Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) mam zmiar kupić spina i tu pojawia się kłopot jaki? będe łowił głównie na rzece warcie i jeziorze poraj z brzegu czyli dł. wędziska 270/300 są tam szczupaki i okonie boleń też się trafia kwota to max 250zł myślałem coś nad wedziskiem firmy dragon tylko co polecilibyście? dodam że wedka będzie współpracować z kołowrotkiem zauber 4000cf Edited August 12, 2015 by 1papilion9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Ja mam taką. 270cm Współpracuje z RYOBI Arctica 3000 jestem zadowolony z tego zestawu. Składana pewnie będzie jeszcze lepsza Tylko możesz zobaczyć z tej serii coś z większym c.w. bo do 30g możesz mieć za mało na szczupaka, jak nie łowisz na jerki będzie OK, na bolenia też Ci starczy, na okonia za dużo przydał by się lżejszy zestaw Edited August 12, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 ja mam na oku 3 serie wedek dragon milenium dragon express okuma black rock niewiem ktora najleprza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 jak nie łowisz na jerki będzie OK Oj Rybaku! Kijek jerkowy, to akurat inna bajka i wypadałoby co, nieco poczytać na ten temat... A Ty wybierz ostatni kijek z Twojej listy. Pod te ryby w zupełności wystarczy Ci do 25 g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Czasem używam większych przynęt na szczupaka i powiem szczerze że przydało by sie jeszcze z do 35g :-) Wiem że jerkowy inny ok. 2m i cw 40g+(zależy od wielkości jerków) też oglądałem tą Okume i w sumie wybór był między tym Dragonem a nią:-) Edited August 12, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 tylko czy cw do 25g wystarczy na rzeke? warta dość duża rzeka i potrzebuje dość sztywne wedziska z akcją superfast/fast Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) Zależy jak ciężkie przynęty zamierzasz używać. Ja mam c.w. do 30g akcja X-Fast. Do większości przynęt mi starczy ale przydało by mi się jeszcze z 5g więcej. Z tym że nastawiam się głównie pod szczupłego. Edited August 13, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 do 20g max przynenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Hmm! Znasz najlepiej swoje preferencje i wiesz, jaki kijek lepiej leży Ci w dłoni i jakim lepiej będzie Ci się operowało. Ja z doświadczenia (własnego) wiem, że podane na blanku parametry są zawsze nieco niedoszacowane i taki kijek mający w opisie do 25 g, tak na prawdę może mieć cw do 30, a nawet do 35 g. Jeśli więc wolałbyś z większym zapasem mocy, to ileż to roboty? Zdecydować i kupić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 jak przynęty do 20g to Ci wystarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) Hmm! Znasz najlepiej swoje preferencje i wiesz, jaki kijek lepiej leży Ci w dłoni i jakim lepiej będzie Ci się operowało. Ja z doświadczenia (własnego) wiem, że podane na blanku parametry są zawsze nieco niedoszacowane i taki kijek mający w opisie do 25 g, tak na prawdę może mieć cw do 30, a nawet do 35 g. Jeśli więc wolałbyś z większym zapasem mocy, to ileż to roboty? Zdecydować i kupić. Tu też racja z początku jak nie miałem pojęcia o wędkowaniu używałem kija 270cm 10-30g c.w. do feedera. Bo wędka to była po prostu wędka dla mnie do tego koszyk 20g czasem większy + zanęta i dawał rade Edited August 13, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 to wezme okume black rok Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 Moim zdaniem będzie to dobry wybór :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 dziekuje za wasze opinie teraz czas połowić Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted August 27, 2015 Author Report Share Posted August 27, 2015 panowie mam pytanko znacie jakiś dobry sklep internetowy bo okazało się że u mnie w miescie nie dostane wędki okuma blac rock i kolowrotka zaubera cf więc muszę przez internet zamówic a to zawsze ryzyko że przyjdzie i będzie coś nie tak ze sprzętem dlatego pytam o solidny sklep polecicie coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts